1 tsk
äppelcidervinäger alt. vitvinsvinäger, kan uteslutas
1/2 dl
kokosmjöl
1/2 dl
bovetemjöl
1/2 dl
rismjöl, kan ersättas med ytterligare 1/2 dl bovetemjöl
1 dl
mandelmjöl alt. hasselnötsmjöl
2 msk
fiberhusk
2 tsk
bakpulver
1 nypa
örtsalt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225C. Blanda alla torra ingredienser.
2. Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum.
3. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken.
4. Vänd sedan till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.
5. Fukta händerna i kallt vatten och forma därefter ett lång ”brödkorv” som du formar till en bagel och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.
Värm vatten och olja till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt Pofiber och Fibrex och låt stå i 10 minuter
De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger. Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd
De här baguetterna är verkligen goda och ovanligt bra för att vara glutenfria. Receptet kommer från Hemmets Journal och jag har tagit mig friheten att vidarepublicera det här utmärkta receptet
Men när första kommentaren är "det här är det godaste brödet jag någonsin ätit" då känns det som att försöket med glutenfria frallor slog väldigt väl ut
Dessa ljuva glutenfria bagels. Serverade med krämig fet kokosmjölk, jordgubbar och kiwi på. Receptet är baserat på mitt första bagelrecept (klick), men med lite andra mjölsorter och smaksättning
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.