Glutenfria bagels!
StudioHälsa
StudioHälsa

Glutenfria bagels!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg + 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 2 dl valfri mjölk, t.ex osötad mandelmjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger alt. vitvinsvinäger, kan uteslutas
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl rismjöl, kan ersättas med ytterligare 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl alt. hasselnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa örtsalt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225C. Blanda alla torra ingredienser.

    2. Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum.

    3. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken.

    4. Vänd sedan till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.

    5. Fukta händerna i kallt vatten och forma därefter ett lång ”brödkorv” som du formar till en bagel och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön.

    6. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.