Stompa/stekpannebröd (glutenfritt)
asa.frodin
asa.frodin

Stompa/stekpannebröd (glutenfritt)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 200 g mjölblandning för ljust bröd*
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk hela fänkålsfrön (kan uteslutas)
  • 1 msk agavesirap
  • 230 g filmjölk
  • * Mjölblandning för ljust bröd
  • 140 g (2 dl) ljust teffmjöl (alt durramjöl)
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 70 g (1 dl) bovetemjöl
  • 55 g (1 dl) havremjöl (glutenfritt)
  • 120 g (2 dl) majsstärkelse
  • 120 g (2 dl) potatismjöl

Beskrivning

    Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Täck och låt svälla i minst 15 min (viktigt).

    Dela degen i 5 delar. Rulla varje del till en boll och platta ut den lite i handen. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje rundel till ca 3 mm tjocklek. Kavla en sista gång med kruskavel.

    Värm en torr stekpanna på medelvärme. Grädda varje rundel ca 2 minuter på varje sida och lägg direkt in dem i en bakduk ovanpå ett galler. Låt alla bröd vila i bakduken minst 15 min innan du äter. Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.