150 gram
glutenfri mjölblandning för bullar och mjuka kakor* (se nedan)
1,5 dl
Glutenfri havremjölk
GLUTENFRI MJÖLBLANDNING FÖR BULLAR OCH MJUKA KAKOR
220 gram
rismjöl, Ljust
55 gram
havremjöl
50 gram
mandelmjöl
50 gram
kokosmjöl
160 gram
potatismjöl
55 gram
majsstärkelse
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda i saffran och låt det svalna något.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt saffranssmöret till äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke. Rör ned dem i smeten och rör även i mjölken. Häll smeten i en sockerkaksform med hål i mitten. (Smörj och "bröa" den med mandelmjöl).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna helt i formen innan du vänder och skär upp kakan.
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Någon hade namnsdag i går, och jag passade på att bjuda mina arbetskollegor på årets första saffranskaka
LivsstilSaftig saffranskaka med mörk choklad och granatäpple (glutenfri) Av. Som tack för din närvaro har jag bakat en saffranskaka med mörk choklad och granatäpple dagen till ära
Underbart saftig och smakrik saffranskaka som är en riktig favorit till jul och advent. Med den syrliga lingongrädden till blir det en extra god smakupplevelse
Denna kväll blev det en liten saffranskaka som är NÄSTAN helt nupernyttig. När jag är ensam hemma föredrar jag att vara i köket och hitta på en massa roliga recept
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.