Körsbärskaka (glutenfri)
asa.frodin
asa.frodin

Körsbärskaka (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • FYLLNING
  • 250 g urkärnade körsbär (syrliga)
  • 0,75 dl socker
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk majsstärkelse
  • DEG
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl socker
  • 110 g mjölblandning för kakor*
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • * Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 110 g (2 dl) havremjöl
  • 90 g (2 dl) mandelmjöl
  • 55 g (1 dl) kokosmjöl
  • 180 g (3 dl) potatismjöl
  • 3 msk majsstärkelse

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180 grader.

    Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Häll i övriga ingredienser till degen och blanda.

    Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke. Häll fyllningen i en form med en diameter på 20 cm. Klicka ut degen jämnt över fyllningen.

    Grädda i 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.