Glutenfri blomkålspizza
Dennis Akerstorp
Dennis Akerstorp

Glutenfri blomkålspizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 2 röster

Ingredienser

  • 1 mellanstort blomkålshuvud
  • 1-2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2 msk kokosmjöl
  • Salt, peppar och eventuellt lite cayenne om du vill ha lite mer smak.

Beskrivning

    1. Mixa blomkålshuvudet alt. riv blomkålshuvudet på ett rivjärn

    2. Krama ur så mycket vätska som möjligt från blomkålsrivet

    3. Rör ner osten, äggen och kryddorna med blomkålsrivet i en bunke

    4. Blanda i kokosmjölet som binder vätskan från smeten, ta i lite åt gången

    5. När allt är blandat tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper

    6. In i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg

    Toppa med det du tycker är gott! Jag tog tomatpuré, zucchini, rödlök, kalkon, soltorkade tomater och mozzarella, sen in i ugnen igen i ca 10 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.