Glasstårta med vitvinsbas
sorengiver
sorengiver

Glasstårta med vitvinsbas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 2 dl socker
  • 6 msk vitt vin (ev mer för mer smak)
  • 3 gelatinblad
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 8 msk frusna hallon
  • 2 msk kakao

Beskrivning

    1. Lägg gelatinbladen i vatten i 10 min

    2. Sätt en metallskål i vattenbad. Vispa i skålen äggulor, socker och vin ordentligt tills sockret är upplöst och krämen har tjocknat. Ta bort från vattenbadet.

    3. Tillsätt gelatinet i krämen och vispa till gelatinet har smällt.

    4. Låt svalna. Kan göras snabbare genom att lägga över krämen i en glasskål i kallt vattenbad.

    5. Vispa grädden hård. Vänd i den svalnade krämen i grädden. Dela upp i tre skålar i lika delar.

    6. Vispa upp kakao med lite ovispad grädde för att undvika klumpar. Ta sedan lite från den första skålen och rör ner i kakaosmeten så att kakaon fördelar sig. Rör sedan ner kakaosmeten i resten av krämen i den första skålen. Fördela kakaosmeten på en marängbotten i en springform med hög kant.

    7. Ställ i frysen i 10 min.

    8. Under tiden mosas hallonen. Moset blandas med smeten i den andra skålen. Lägg ovanpå chokladglassen. 10 min i frysen.

    9. Lägg sedan den 3e portionen högst upp. Lägg på folie.

    10. Vid servering, ta ut i tid eftersom smaken kommer fram bäst om tårtan är lite tinad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.