Glassiga Karamelliserade Choklad överdragna valnötter: mängd c,a 750g
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Vit choklad 400 g
Valnötter 350g
Socker eller sirap för hög sötma
Beskrivning
1. Sätt plattan på hög värme (165) grader och häll försiktigt i valnötterna på pannan med socker efter att värmen är hög för att få den snabba uppvärmningen av sockret och karamellisera tills sockret runt valnötterna är gyllenbrunt och får en popkorns arom.
Jag gjorde med Agavesirap och upptäckte att det behövdes avdunsta mycket vatten innan effekten kom till.
Viktigt (Håll koll och känn av med doft)
2. vänta gärna tills valnötterna har svalnat så att det inte blir som klister på tången.
3. När det är klart: Smält choklad i vattenbad med bunke samtidigt och när det har smält tillräckligt så
4. Sedan använder du en tång för att doppa valnötterna i chokladen och lägger på ett fat gärna separat så att inte fettet i chokladen stelnar och så att bitarna inte fäster i varandra så att du inte blir tvungen att bryta av till mindre bitar som jag var tvungen att göra.
Vänta tills chokladen stelnar lägg i kyl så att glassförnimmelsen uppstår och smaka!
Lite så är det med denna vansinnigt goda choklad och saltade karamelliserade popcorntårtan, det söta och salta tillsammans gör att man blir lycklig ända in i själen, och ni vet vad jag brukar säga att det kan inte bli för mycket av det goda såhär i början på veckan
Här kommer ett recept på en riktig pralintårta med vit choklad och karamelliserade pekannötter. Hacka dom karamelliserade pekannötterna rätt så grovt och rör försiktigt ner i ganachen
Karamelliserade valnötter. Fönsterviva. Kom just hem efter ett frisörbesök med sonen. Det var nästan så att jag önskade att jag också hade haft en klipptid, det är så skönt att sitta i en frisörstol och bli omhändertagen - lite vardagslyx
underbar chokladkaka jag fick till. -) 200 gr halv-mörk choklad (marabou tog jag) 1,5 dl krossade valnötter 1,5 dl russin havssalt färsk från Italien 200 gr ha
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem med choklad. Jag tempererade chokladen men det måste man ju förstås inte göra
Karamelliserade valnötter. Karamelliserade valnötter. Om mindre än en vecka är det Thanksgiving och jag sitter här och funderar över vad det egentligen finns att vara tacksam för i vår värld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.