Giouvetsi
kjaellgren
kjaellgren

Giouvetsi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2-4 gula lökar beroende på storlek
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 pkt krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk oregano
  • 10-15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 buljongtärningar
  • 2 kanelstänger
  • En nypa socker
  • Salt och peppar
  • 500 gr risoni
  • 3-5 dl vatten Mer vid behov. Jag tog vatten och rödvin

Beskrivning

    Sär högreven i kuber.
    Skala och hacka lök och vitlök.
    Bryn kött och lök i olivoljan.
    Tillsätt vin, kryddor, buljong, tomater och tomatpuré.
    Koka på låg värme i 2 timmar. Hit kan förberedas.
    Häll på risonin och vatten eller vatten och vin. . Koka i 10 minuter eller efter anvisning på paketet.
    Kolla om det behövs mer vatten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.