Gifflar eller wienerbröd eller Klega fyllning dadlar eller vaniljkräm sylt
Mella Elleman
Mella Elleman

Gifflar eller wienerbröd eller Klega fyllning dadlar eller vaniljkräm sylt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 jäst röda
  • 1 dl mjölk
  • 15 dl vetemjöl
  • Smör mer än el stor hel milda
  • Msk bakpulver
  • Msk vaniljpulver
  • Fyllning
  • Massa dadlar
  • Valnötter
  • Socker
  • Kanel
  • Kardemumma

Beskrivning

    Vispa ägg med socker bak- vaniljpulver lägg i kylen
    Smula jäst och mjölk vipa tillsammans lägg vete mjöl
    Över jäst o mjölk smält smör över de lägg sist äggsmeten jobba degen med vantar eller handen lägg i skylen 30 min att jäsa smält dadlar massa med olja knåda ordentligt till deg lägg på degen och rulla till gifflar som kanel gifflar.
    Mixa valnötter med socker kardemumma eller kanel till fyllning av små bullar som bollar lägg ugnen recepten används till också wienerbröd sylt och vanilj kräm det ska jag pröva nästa gång

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.