Äpplet skalades och tärnades innan det tillsattes till lökhögen. Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn
De här äpplena är lättlagade och blir väldigt goda. Jag har gjort dem sedan jag gick i lågstadiet och har alltid älskat den lite kolalikanande smaken som fyllningen får
In i ugnen på 200 gr i ca 20 min Äpplena skall vara mjuka och fyllningen gyllene. ca 20 min Äpplen. Här kommer ännu en härlig dessert inte för söt inte för stor men perfekt efter en god middag
Koka upp en gryta med vatten. Gör ett litet snitt med en kniv i skalet vid roten på varje tomat. Lägg i tomaterna i det kokande vattnet i cirka 10 sekunder, ta upp och lägg dem i isvatten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort nätet från kalkonlåret. 2. Tärna ett av äpplena och löken. Hetta upp smöret med kryddnejlika och kanel och fräs hacket lätt
Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg äpplen, socker och kanel i en kastrull. Värm så att de blir mjuka (det kan behövas lite vatten i botten så det inte kokar fast)
Är det runda bullar. Nej. Är det mandel- och cashewäpplen med smördegslock. Ja. Mandel- och cashewäpplen med smördegslock För 6 personer 6 äpplen (helst Ingrid Marie) 1 platta smördeg Fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.