Fyllningar tillvetebrödsdegar
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Fyllningar tillvetebrödsdegar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 Fyllning av kanel, mandelmassa och vaniljkräm
  • 175 g smör, mjukt
  • ½ dl strösocker
  • 1½ msk malen malen malen kanel
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl vaniljkräm, kallrörd
  • 2 Citron- och mandelfyllning
  • 2 citroner
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 Mandelmassa och bär
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 msk strösocker
  • 150 g mandelmassa
  • ¾ dl lemon curd
  • 200 g bär ( hallon, blåbär och jordgubbar)
  • 4 Mandelmassa och kolakräm
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 nypa havssalt
  • 1 burk dulce de leche (kolakräm),397 g
  • 5 Äpple och kanel
  • 125 g rumsvarmt smör
  • ½ dl rörsocker
  • 2½ tsk malen kanel
  • 1 äpple

Beskrivning

    1
    Rör samman smör, socker och kanel.
    Riv mandelmassan direkt på kanelfyllningen.

    2
    Riv skalet från 2 citroner.
    Pressa saften från 1 citron.
    Grovriv mandelmassan.
    Rör ihop citronskal och -saft, smör och mandelmassa i en skål.

    3
    Rör samman smör, socker och mandelmassa.
    Bred på över lemon curden och bären.

    4
    Riv mandelmassan och rör ihop med mjukt smör, mandel och havssalt.
    Fyllningen bredes över degen.
    Kolasåsen klickas i gropar.

    5
    Rör samman smör, rörsocker, kanel och rivet äpple.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.