Fudge På Ingefära
Ca 30bitar
samnils22
samnils22

Fudge På Ingefära Ca 30bitar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 4.5 dl Strösocker
  • 1 Vaniljstång
  • 2.5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Ljussyrap
  • 3.5 tsk Mald Ingefära
  • 2.5 dl Mjölk
  • 75 g Smör
  • En Nypa Salt

Beskrivning

    1, lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 30x20 cm.
    2, skrapa fröna från vaniljstången i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, socker, mjölk, den malde ingefäran, sirap, smör och salt. Rör om då och då.
    3, låt smeten koka till den når 117°c.
    4, låt smeten svalna och rör om tills smeten når mellan 55-60°c.
    5, vänd ner fudgen i formen och låt den stelna i rumstemperatur minst 10 Tim. Skär fudgen i bitar och ställ dem i kylskåpet.
    Tips om du har choklad fontän doppa fudgen i det.

Kommentarer

  • mr.widen

     - 

    Är det fel i receptet eller??? Följde receptet till punkt och pricka, men fick en smet som inte ville stelna. Därefter tillsatte jag mer sirap och reducerade hela smeten, vilket gav en något mer trögflytande konsistens men låååångt ifrån fudgekonsistens.

Logga in eller Registrera för att kommentera.