1, lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 30x20 cm.
2, skrapa fröna från vaniljstången i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, socker, mjölk, den malde ingefäran, sirap, smör och salt. Rör om då och då.
3, låt smeten koka till den når 117°c.
4, låt smeten svalna och rör om tills smeten når mellan 55-60°c.
5, vänd ner fudgen i formen och låt den stelna i rumstemperatur minst 10 Tim. Skär fudgen i bitar och ställ dem i kylskåpet.
Tips om du har choklad fontän doppa fudgen i det.
Är det fel i receptet eller??? Följde receptet till punkt och pricka, men fick en smet som inte ville stelna. Därefter tillsatte jag mer sirap och reducerade hela smeten, vilket gav en något mer trögflytande konsistens men låååångt ifrån fudgekonsistens.
Mixa i ett par minuter och häll upp på glas med fot. Smoothien mixas med mixerstav i en tillbringare. Häll i yoghurt, dela en och en halv banan i mindre bitar och tillsätt ananasringar från två konserver + spadet från en av konservburkarna
Häll på flaska. Drick som shot på morgonen. Bra start på dagen. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag
Fudgepå kondenserad choklad mjölk. Chokladfudge med endast tre ingredienser. Det bästa av allt är att man slipper koka, hålla reda på temperatur, termometer osv
Tag tid på dig, och låt dig inte stressas. Blöt kanterna på arken med fingrar som doppats i vatten. Lägg över på ett fat, torka ur pannan, och upprepa proceduren med resterande mängd gyoza
Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
Inget ja normalt ger mig in på, inget jag var säkert på att det ens skulle smaka något vidare (något skeptisk efter tre misslyckade försök med bollar förra veckan)
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Kommentarer
mr.widen
Är det fel i receptet eller??? Följde receptet till punkt och pricka, men fick en smet som inte ville stelna. Därefter tillsatte jag mer sirap och reducerade hela smeten, vilket gav en något mer trögflytande konsistens men låååångt ifrån fudgekonsistens.
Logga in eller Registrera för att kommentera.