Fryst cheesecake på endast sex ingredienser! En lättlagad variant som endast behöver lite extra tid i frysen. Den perfekta efterrätten till helgmiddagen!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
portioner4 portioner
3 dl
grädde
1 tsk
vaniljsocker
3
ägg
2 dl
strösocker
4-6
digestivekex
250 g
färskost
Beskrivning
Gör så här
Separera äggens gulor från vitorna. Vispa sedan ihop äggulor och strösocker tills smeten blir vit, och rör då ner cream cheeseenn.
Vispa i en separat skål ihop grädden med vaniljsockret tills den blir tjock.
I en tredje skål - vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
Blanda till sist ihop innehållet i de tre skålarna.
Smula ner hälften av kexen i en form eller i portionsglas och häll den ihopblandade smeten över kexen. Smula sist över resten av kexen.
Ställ in i frysen cirka 6 timmar.
Fryst citrontårta. Fryst citrontårta. Avslutade middagen med en gammal klassiker, men som jag gjorde om lite grann för att få en något modernare touche
Godmorgon, vad härligt det är att vakna när solen skiner och himlen är alldeles blå. Själv har jag passat på att gå en lång och skön morgon promenad i det vackra och friska vädret
Detta är en god och mäktig dessert som räcker till många och kan göras dagar i förväg. Botten 2 dl jordnötssmör 1,5 dl jordnötter 1 ägg 2 msk valfri sötning
Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Idag är det precis ett och ett halvt år sedan jag började min nya och knaggliga bloggbana. Sedan dess har jag - förutom när jag låg på sjukhus några dagar i höstas - levererat dagliga inlägg med mat eller prat
Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.