Fryst vaniljcheesecake
catrineyngbro
catrineyngbro

Fryst vaniljcheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Av: Jenny - Eksjö
  • Från: Halv åtta hos mig
  • 6 steg att laga
  • 6 ingredienser
  • 30 min + tid i frysen
  • Fryst cheesecake på endast sex ingredienser! En lättlagad variant som endast behöver lite extra tid i frysen. Den perfekta efterrätten till helgmiddagen!
  • Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
  • Ingredienser
  • portioner4 portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4-6 digestivekex
  • 250 g färskost

Beskrivning

    Gör så här

    Separera äggens gulor från vitorna. Vispa sedan ihop äggulor och strösocker tills smeten blir vit, och rör då ner cream cheeseenn.
    Vispa i en separat skål ihop grädden med vaniljsockret tills den blir tjock.
    I en tredje skål - vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
    Blanda till sist ihop innehållet i de tre skålarna.
    Smula ner hälften av kexen i en form eller i portionsglas och häll den ihopblandade smeten över kexen. Smula sist över resten av kexen.
    Ställ in i frysen cirka 6 timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.