Fryst jordgubbscheesecake tårta
Helena Toftling
Helena Toftling

Fryst jordgubbscheesecake tårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smulbotten
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 krm salt
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g färskost
  • 2 st ägg, delade i vitor och gulor
  • 1 dl strösocker
  • 300 g jordgubbar
  • Garnering
  • 10 st jordgubbar
  • 1 tsk strösocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.

    2. Strö ut degen i en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

    3. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna helt.

    4. Fyllning: Vispa grädden fluffig med en elvisp. Vispa färskosten mjuk med elvispen.

    5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitan fluffigt i en bunke och vispa gulan krämiga i en annan bunke.

    6. Blanda ihop den vispade grädden, färskosten, äggulor och strösocker. Rör ner de mosade jordgubbarna. Vänd sist ner de vispade äggvitorna och rör om.

    7. Häll smeten på den kalla smulbotten. Ställ i frysen i minst 6 timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.