Fredagsmat - Den perfekta laxsalladen med aioli
Dennis Akerstorp
Dennis Akerstorp

Fredagsmat - Den perfekta laxsalladen med aioli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Sallad
  • 350 g Varmrökt lax
  • 15 st Körsbärstomater
  • 1 st Salladshuvud (Cosmopolitan eller Roman)
  • 1/2 Rödlök
  • 100 g Parmesan riven
  • 1/2 Påse krutonger
  • 1 st Halloumi
  •  
  • Aioli
  • 2 st Äggulor
  • 2,5 dl Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar

Beskrivning

    Sallad:
    1. Hacka salladen, tomaten och rödlöken.
    2. Riv parmesanen grovt, gärna med mandolin.
    3. Skär halloumin tunt och stek tills den blir gyllenbrun.
    4. Blanda ihop allt och vänd sedan ned laxen och krutongerna.

    Aioli:
    1. Pressa ner viktlöken i en skål.
    2 .Rör ner äggulorna
    3. Häll sedan långsamt ner olivoljan samtidigt som du rör hela tiden.
    4. Krydda med salt och peppar.

    Rör ner aiolin i salladen och servera gärna med en extra klick på sidan.
    Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.