Frasig råraka med krämig ostfyllning
catrineyngbro
catrineyngbro

Frasig råraka med krämig ostfyllning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche
  • 30 min
  • Råraka
  • 400 g potatis
  • 100 g lagrad ost med smak av pärlande vin
  • salt
  • olja
  • smör
  • Löksallad
  • 0.5 rödlök
  • 3 färsklökar, kan ersättas med gul lök och salladslök
  • 1.5 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk gräslök, finstrimlad
  • 60 g småbladig sallad
  • salt
  • Till servering
  • 120 g löjrom
  • 40 räkor, skalade
  • 1.5 dl crème fraiche

Beskrivning

    Gör så här

    Finstrimla eller grovriv potatisen.
    Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter.
    Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
    Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek rårakorna i ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta.
    Riv osten. Lägg 2 av rårakorna på en ugnsplåt och fördela på osten. Lägg de andra rårakorna ovanpå och ugnsbaka i ca 5 minuter.
    Strimla rödlök och färsklök. Blanda löken med citronjuicen och en nypa salt. Blanda ner gräslöken och salladsbladen.
    Dela rårakorna och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa rårakorna med räkorna och löjromen. Servera med löksalladen och crème fraichen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.