Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche
30
min
Råraka
400 g
potatis
100 g
lagrad ost med smak av pärlande vin
salt
olja
smör
Löksallad
0.5
rödlök
3 färsklökar,
kan ersättas med gul lök och salladslök
1.5 msk
citronjuice, pressad
2 msk
gräslök, finstrimlad
60 g
småbladig sallad
salt
Till servering
120 g
löjrom
40 räkor,
skalade
1.5 dl
crème fraiche
Beskrivning
Gör så här
Finstrimla eller grovriv potatisen.
Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter.
Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek rårakorna i ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta.
Riv osten. Lägg 2 av rårakorna på en ugnsplåt och fördela på osten. Lägg de andra rårakorna ovanpå och ugnsbaka i ca 5 minuter.
Strimla rödlök och färsklök. Blanda löken med citronjuicen och en nypa salt. Blanda ner gräslöken och salladsbladen.
Dela rårakorna och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa rårakorna med räkorna och löjromen. Servera med löksalladen och crème fraichen.
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Underbart gott bröd till en krämig soppa. Krämig potatis och purjolökssoppa6-8 potatisar av mjölig sort1-2 gula lökar1 stor purjolök1 liter grönsaksbuljong2 dl grädde2 lagerbladsaltpepparHacka lök och purjolök, stek med lite olja i en stor kastrull. Frasiga baguetter25 g jäst13 dl vetemjöl2 tsk salt6 dl ljummet vattenSmula ner jästen i en bunke. Grädda baguetterna i 5 minuter, ställ en skål med vatten på botten, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 15-20 minuter
Fräs i en varm stekpanna med generöst med smör. Platta till rårakorna med en stekspade och stek på bägge sidor tills potatisen fått en fin gyllene färg
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.