Fransk quichemed fläskkött och örter
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Fransk quichemed fläskkött och örter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl (140 g) mandelmjöl, cirka 120 g
  • 50 ml sesamfrön, skalade, cirka 50 g
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 ml rapsolja, eller smör
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 300 g panchetta, sidfläsk eller bacon, tärnad
  • 1 (110 g) gul lök
  • 1 tsk torkad timjan eller dragon
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar, svart
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 225 g riven ost, vällagrad
  • 5 ägg

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare till en fast deg.

    Tryck ut degen med väloljade händer eller slickepott i en springform. Kläm gärna lite bakplåtspapper mellan ring och botten så blir det lättare att få loss den gräddade pajen.

    Låt vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.

    Hacka löken fint och tärna fläsket. Stek med lite smör tills lök och fläsk fått färg. Krydda och rör om. Lägg hacket i pajskalet.

    Vispa ihop övriga ingredienser och häll över.

    Sätt pajen i ugnens mitt och grädda i 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. Känns efter med sticka så äggstanningen stelnat om du känner dig osäker.

    Tips
    Paj är perfekt ta-med-till-jobbet-mat, gärna tillsammans med en härlig grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.