Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare till en fast deg.
Tryck ut degen med väloljade händer eller slickepott i en springform. Kläm gärna lite bakplåtspapper mellan ring och botten så blir det lättare att få loss den gräddade pajen.
Låt vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.
Hacka löken fint och tärna fläsket. Stek med lite smör tills lök och fläsk fått färg. Krydda och rör om. Lägg hacket i pajskalet.
Vispa ihop övriga ingredienser och häll över.
Sätt pajen i ugnens mitt och grädda i 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. Känns efter med sticka så äggstanningen stelnat om du känner dig osäker.
Tips
Paj är perfekt ta-med-till-jobbet-mat, gärna tillsammans med en härlig grönsallad.
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Här kommer en fransk lammstek där citron, örteroch vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
I år blir det klassisk knäck samt en underbart god och seg fransk chokladkola som hamnar på gottebordet, tillsammans med den obligatoriska asken med after eight förstås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.