Fransk choklad mousse
Latmasken
Latmasken

Fransk choklad mousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 170 ml vispgrädde
  • 4 stora ägg gulor
  • 4 msk kaffe,rumstemperatur
  • 3 msk socker
  • en halv tsk salt
  • 200 g choklad (60%-70%, Jag hade i lite kakao pulver för extrasmak)
  • 2 stora äggvitor

Beskrivning

    Vispa grädden tills den blir fluffig.

    Blanda ihop ägg gulan, kaffe, salt och 2 msk socker i en skål son tål värme.

    Lägg den skålen över ett vatten bad. Rör om hela tiden tills äggblandningen blir lite ljusare i färg.

    Ta bort ifrån pannan.

    smält chokladen över vattenbadet. (rör alltid om så den inte stelnar)

    Vispa ägg vitorna i en annan skål, tills den börjar få form.
    och blanda så i 1 msk socker.

    Blanda ihop äggvitorna, chokladen, vispgrädden och ägg gulorna.

    Häll ipp moussen i glas. Frys in i kylskåpet i minst 2 timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.