Frallor
kimolsson
kimolsson

Frallor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 15 –16 dl vetemjöl

Beskrivning

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja och vetemjöl, lite i taget till sist saltet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.

    2. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma dem till avlånga bröd, ca 20 cm på ett mjölat bakbord.

    3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och skär ca 5 sneda snitt på varje bröd med en vass kniv.

    4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

    5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.