Fröknäcke
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Fröknäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 port
  • 75 ml (35 g) mandelmjöl
  • 75 ml solrosfrön
  • 75 ml pumpakärnor
  • 75 ml hela linfrön eller chiafrön
  • 75 ml sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 60 ml kokosolja
  • 2,25 dl kokande vatten

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl med en trägaffel.

    Kavla eller bred ut degen tunt på bakplåtspapper.

    Baka i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter och titta efter då och då. Låt torka ytterligare 15 minuter. Men var försiktig, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.

    Stäng av ugnen och låt brödet torka i eftervärmen. Bryt i bitar och bred på tjockt med smör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.