Fröknäcke
sara-141
sara-141

Fröknäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor)
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1 msk rapsolja eller kokosolja utan smak
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mortlad anis, kummin och fänkål (blanda 50/50)
  • Vallmofrön flingsalt till topping

Beskrivning

    Lägg bakpapper på en plåt.
    Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll därefter vattnet och oljan i fröblandningen, rör om ordentligt.
    Låt stå en liten stund tills vattnet blandats in och frösmeten håller ihop.
    Häll upp på en plåt med bakplåtspapper (OBS! Inte smör(gås)papper!), sprid ut till en kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. Se bara till så knäckebrödet inte blir på tok för tunt, då bryts det lätt sedan.
    Sprinkla vallmofrön och lite flingsalt över.
    Grädda på 160° varmluft i ca 60-70 minuter. Efter ca 30 min, ta ut plåten och skär smeten i rutor med pizzaskärare. Det går givetvis bra att bara bryta fröknäcket i bitar sedan.
    När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart. Förvara i burk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.