Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av och låt rinna av väl.
Öppna timer: 8 timmar
Blanda de blötlagda mungbönorna och alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop det kalla vattnet, honung och olja och häll det över fröblandningen. Blanda ihop.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter (för 1 limpa). Låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur.
Öppna timer: 3 timmar
Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 70 minuter. Låt brödet svalna i formen.
Öppna timer: 1 tim 10 min
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Blanda gelén tillsammans med dom torra ingredienserna i en skål, använd gärna händerna för att få fiberhuskkladdet att verkligen blandas med fröna och nötterna
Fröbrödmed havre. Smörj en form med lite olja och tryck sedan ut degen i formen - ja pressa ner i brödformen så att det inte kan finnas luftbubblor i degen
Blanda ihop bönornamed löken och alla övriga ingredienser. Köp helst bönormed lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.