Fröbröd med bönor och kummin
karinhenrietta
karinhenrietta

Fröbröd med bönor och kummin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
  • 1 limpa
  • 1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
  • 1 l kokande vatten
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vita sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl sötmandel
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött kummin
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja

Beskrivning

    Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av och låt rinna av väl.
    Öppna timer: 8 timmar

    Blanda de blötlagda mungbönorna och alla torra ingredienser i en bunke.

    Rör ihop det kalla vattnet, honung och olja och häll det över fröblandningen. Blanda ihop.

    Tryck ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter (för 1 limpa). Låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur.
    Öppna timer: 3 timmar

    Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 70 minuter. Låt brödet svalna i formen.
    Öppna timer: 1 tim 10 min

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.