1 tsk
finmalen havssalt (1 1/2 tsk om du använder flingsalt)
1 msk
honung (jag uteslöt sötning och det blev supergott ändå)
3 msk
smält smakfri kokosolja
3,6 dl
vatten
Beskrivning
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Smält kokosoljan och vispa ihop det med honungen och vattnet
3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör ihop ordentligt
4. Häll smeten i en brödform och jämna till ytan med baksidan av en slev
5. Låt brödet vila i rumstemperatur i 2 minst två timmar, över dagen eller över natten
6. Sätt ugnen på 175 grader
7. Baka brödet i 20 minuter, ta ut det och lyft ur brödet ur formen (lossa sidorna med hjälp av en vass kniv). 8.Vänd brödet så att undersidan är uppåt och lägg det på ett galler och baka i ytterligare 30-40 minuter i mitten av ugnen.
9. Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låta ihåligt när du knackar på det.
10. Låt svalna helt och hållet (du klarar det) innan du skär i det.
Lättbakat fröbröd (1 plåt). Halloj. Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Glutenfritt fröbröd med havre25 g jäst. Fantastiskt gott bröd med hård skorpa och mjukt inkråm. Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler
Men, jag har hittat en hyfsat bra ersättare i ett fröbröd som jag hittade på bloggen 56 kg. Ja, man kan tycka vad man vill om LCHF-dieten, att det inte är bra att utesluta kolhydrater, att det är alldeles för mycket fett osv osv
Igår gjorde jag även goda fröbröd som funkar perfekt till frukost eller varför inte soppa. Godmorgon fina du och välkommen måndag, nog för att jag gärna hade varit ledig några dagar till men det vill väl alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.