Formbröd på surdeg 2 st
kjaellgren
kjaellgren

Formbröd på surdeg 2 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150-200 gram surdegsgrund
  • 10-20 gram jäst
  • 7 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 14-15 dl ekologiskt vetemjöl byt ut en Del av vetemjölet mot någon dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt

Beskrivning

    Blanda allt utom saltet i degmaskinen.
    Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för stabbig.
    Tillsätt saltet på slutet.
    Låt degen jäsa i 3 timmar i rumstemperatur.
    Dela degen i 2 lika stora delar och lägg i 2 bakplåtspappersklädda formar.
    Jäs i en timme.Värm upp ugnen till 250 grader.
    Släng in några isbitar i ugnen samtidigt som bröden ställs in.
    Grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 20 minuter.
    Ta bröden ur formarna och grädda dem upp och ner i ytterligare 5 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.