Lägg På Tooping Tex. Oliver Och Rosmarin och havssaltsalt
Beskrivning
Blanda
Ljummet Vatten 420ml
Torrjäst 4g/1 Tsk
Honung 5g/1 tsk
Extra Virgin Oliv Olja 1 Matsked
Finmalen Havsalt 10g/2 Tsk
Vit Brödmjöl 500g "12% Protein eller Högre"
Blanda Til completely Hydrated
Täck Skålen Och Låt Den Vila 10min
Blöt Händerna Vik Över Degen Från Sidobotten Från Sida Till Sida
Täck Skålen Igen Och Vila I 10min
Repitera Vikningsprocessen
Vänd Degen Så Den Släta Sidan Är Uppåt Och De Vikna Delarna Nedåt
Pensla På Olivolja
Täck Skålen Med Plast Och Ställ I Kylen Över Natten
1-2 Dagar Senare Smörj In En Plåt Ca 23x33cm Med 2-3 Matskedar Olivolja, Lägg I Smeten, Vik Degen Till En Burito Form, Vänd Degen Med Den Släta Sidan Uppåt. Täck Den Och Låt Den Vila I 2h.
Om Smeten Inte Spridit Ut Sig Längs Plåten Så Hjälp Den Ut Till Sidorna Av Plåten
Drissla På Olivolja Och Tryck Ner Fingrarna I Degen Så Degen Är Full Av "kratrar"
Lägg På Tooping Tex. Oliver Och Rosmarin och havssaltsalt
Lägg in i nedre delen av ugnen på 220 grader i 18-22min
Focaccia med körsbärstomater och basilika. Rosmarinfocaccia. Oliv- och fänkålsfocaccia. Rödlöksfocaccia. 11 sats focacciadeg (se grundrecept). 1Grundrecept focaccia 25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Focaccia med körsbärstomater och basilika 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 250 g körsbärstomater på kvist 250 g gula cocktailtomater 1 kruka färsk basilika Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Rosmarinfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Oliv- och fänkålsfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrön. 1Rödlöksfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 3 rödlökar Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningFocaccia, grundrecept
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Ikväll har vi bjudit hem min sambos syster och hennes underbara 1 månaders baby Tova och då bakade jag en plåt med focaccia
Focaccian går att variera den i det oändliga med olika toppingar. Har du på klassik focaccia topping, som tomat, rödlök eller rosmarin så får du ett riktigt gott italienskt bröd
Smula ner jästen i en degbunke. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Till sätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.