Focaccia
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Focaccia

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ljummet Vatten 420ml
  • Torrjäst 4g/1 Tsk
  • Honung 5g/1 tsk
  • Extra Virgin Oliv Olja 4 Msk
  • Finmalen Havsalt 10g/2 Tsk
  • Vit Brödmjöl 500g "12% Protein eller Högre"
  •  
  • Topping
  • Lägg På Tooping Tex. Oliver Och Rosmarin och havssaltsalt

Beskrivning

    Blanda
    Ljummet Vatten 420ml
    Torrjäst 4g/1 Tsk
    Honung 5g/1 tsk
    Extra Virgin Oliv Olja 1 Matsked
    Finmalen Havsalt 10g/2 Tsk

    Vit Brödmjöl 500g "12% Protein eller Högre"
    Blanda Til completely Hydrated

    Täck Skålen Och Låt Den Vila 10min

    Blöt Händerna Vik Över Degen Från Sidobotten Från Sida Till Sida

    Täck Skålen Igen Och Vila I 10min

    Repitera Vikningsprocessen

    Vänd Degen Så Den Släta Sidan Är Uppåt Och De Vikna Delarna Nedåt

    Pensla På Olivolja

    Täck Skålen Med Plast Och Ställ I Kylen Över Natten

    1-2 Dagar Senare Smörj In En Plåt Ca 23x33cm Med 2-3 Matskedar Olivolja, Lägg I Smeten, Vik Degen Till En Burito Form, Vänd Degen Med Den Släta Sidan Uppåt. Täck Den Och Låt Den Vila I 2h.

    Om Smeten Inte Spridit Ut Sig Längs Plåten Så Hjälp Den Ut Till Sidorna Av Plåten

    Drissla På Olivolja Och Tryck Ner Fingrarna I Degen Så Degen Är Full Av "kratrar"

    Lägg På Tooping Tex. Oliver Och Rosmarin och havssaltsalt

    Lägg in i nedre delen av ugnen på 220 grader i 18-22min

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.