Focaccia
Gunsan
Gunsan

Focaccia

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vitlöks- och rosmarindoftande olivbröd som bakas i långpanna. Skär eller bryt det i bitar och servera det nybakat som tillbehör.
  • FOTO: FREDRIK SANDIN CARLSSON
  • Ingredienser
  • 7 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • svarta oliver
  • färsk rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 3 msk olivolja

Beskrivning

    Antal portioner:
    Förberedelsetid: 20 min
    Tillagningstid: 15 min
    Färdigt på: 110 min
    Tips Perfekt till buffén. Går bra att frysa.
    Gör så här
    1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
    2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
    3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
    4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
    5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.