Koka upp buljong och smör. Tillsätt riset och sjud på svag värme, under lock, ca 20 minuter.
Smörj en ugnsform med Philadelphiaost. Låt riset svalna något. Vispa upp ägget och blanda ner det i riset. Bred ut riset i formen och tryck upp det på kanterna som ett pajskal.
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Vispa grädden, blanda den med curry, chilisås och salladskrydda.
Skiva bananerna. Strimla och stek baconet. Lägg kyckling, banan och bacon i pajskalet. Bred grädden över. Gratinera i 200º i 20 minuter. Strö jordnötterna över gratängen.
Åt FlygandeJakob till middag efter jobbet idag. 412 kcal35,4 g protein21,7 g fett17,7 g kolhydraterNyttigare FlygandeJakob, 4 port500 g kycklingfiléer1 msk rapsoljasalt, peppar1 stor banan2,5 dl matlagningsgrädde1 dl chilisåssalt, pepparknappt 1 dl torrostade jordnötter1. Nyttigare FlygandeJakob, 4 port
Gör så här Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme
Idag blir det god grillad kyckling till middag – FlygandeJakob. Halloj. Det har väl alla ätit nån gång. Om inte så är det en av mina favoriträtter för det är så gott och dessutom väldigt enkelt att göra
FlygandeJakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Bena ur kycklingen och skär i bitar. Lägg kycklingköttet i en smord ugnsfast form. Skala och dela bananen på tvären och sedan på längden och lägg ovanpå kycklingen
Den svenska klassikern FlygandeJakob i ny thailändsk skepnad. Ingen kan dock stoppa mig från att äta FlygandeJakob så jag bestämde mig för att köra med kokosgrädde istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.