Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör så jästen löses upp. Tillsätt olja (vanlig naturell rapsolja i sån plastflaska, inte med smak för det blir inte bra). Tillsätt sedan salt, honung och rågmjöl. Rör och och tillsätt till sist mjölet, lite åt gången tills du får en fin lite kletig deg. Ta inte i för mycket mjöl för hemligheten till fina bröd är mindre mjöl. kolla bilden nedan, så kletig är degen vid utbaket.
Låt degen jäsa ca 30-40 minuter under bakduk. Häll sedan ut degen på ett väl mjölat bakbord. Strö mjö på degen och på händerna och vik ihop degen lätt. Knåda inte.
Vik degen som en limpa och skär lagom stora bitar som du viker ihop till ett slarvigt bröd. Se bilder nedan.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper mjöla bröden och skär ytliga snitt i bröden.
Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk. Sätt in i ugnen ca 10 minuter på 250 grader. Bröden ska få fin färg håll koll på bröden för alla ugnar är olika. Låt svalna och njut av nybakat!
Himmelskt gooooda, fluffigafrallor. Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.