Fluffiga American Pancakes med apelsin och vanilj!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2 1/4 dl
vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1/2 tsk
salt
3 tsk
socker
1 1/4 dl
mjölk
2 tsk
solrosolja / olivolja tills tekning
Apelsin Zest för smak - Valfritt
1 tsk
Vaniljextrakt - Valfritt
Beskrivning
Alla älskar väl pannkakor, och amerikanska pannkakor är liiite godare tycker vi på myTaste. Så fluffiga och med en smak av apelsin och vanilj, ringla över lönnsirap, servera med glass eller nutella, ja ni hör ju, det kan ju inte bli annat än supergott!
Detta ljuvliga recept kommer från bloggaren Sandhya, Sandhya driver bloggen Sandya's Kitchen. Bloggen översvämmar av massa grymma recept på alltifrån dessa gudomliga pannkakor till Indien inspirerade maträtter.
Med detta sagt, ni bara måste testa detta recept, passar lika bra till brunchen som till hungriga barn som är sugna på mellis!
Gör så här:
1) Sikta mjöl, bakpulver, socker och salt tillsammans.
2) Blanda sedan alla blöta ingredienser en annan skål, mjölk, olja och det lättvispade ägget.
2) Tillsätt de torra ingredienserna gradvis med konstant vispning däremellan, se till att det inte finns någon klumpbildning.
3) Lägg till apelsinzest och vaniljextrakt om du vill.
4) Värm en non-stick panna på medium värme, se till att det är varm.
5) Lägg sedan en klick med smet i lagom storlek, när smeten börjar bubbla, vänd pannkakan och laga i ytterligare 1 minut eller så.
6) Pannkakorna kommer att stiga omkring 1,5 cm. Stek tills de blir lite gyllene.
7) Upprepa processen tills all smet har används.
8) Håll pannkakorna varma genom att stapla dem i en ugn uppvärmd på låg temperatur.
9) Servera med lönnsirap och färska Blåbär eller vad du själv tycker om.
Tillagningstid: ca 30 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/fluffy-american-pancakes-pancakeday-91734810.html
Blanda med en gaffel, utan att vispa. Americanpancakes. Killarna började göra vanliga pannkakor och dottern gjorde amerikanska, så stog alla barnen i köket och tillverkade pannkakor
Pudra över kanel innan servering och toppa med kokosgrädde och blåbär. 2 ägg 1/2 dl kokosgrädde 2 msk mandelmjöl1 krm salt 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 tsk kanel Stek i rikligt med kokosolja (eller smör), rör runt då och då, låt bitarna få lite färg
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.