Serveringstips : Kokt potatis ( ris ) och kokta grönsaker.
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar.
Bryn dem sedan i rikligt med smör, tills medaljongbitarna nästan är helt genomstekta.
Ställ sedan in köttet i ugnen i en djup ugnsfast form. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen i. Häll ner grädden, cremefraichen, & kalvfond och låt sedan sjuda upp. Vänd ner soja & gele och smaka av med salt, och ev. lite mer peppar om ni vill ha mer smak.
Sedan tar ni ut kötter ut ugnen och häller över såsen innan ni ställer tillbaka formen i ugnen igen.
Sedan ska det stå och småputtra en ca 10-15 minuter tills köttet är riktigt färdigt.
Serveras sedan med den nykokta potatisen och kokta grönsaker.
Det här är ingen mat för den som längtar efter ett meditativt långkok. Men en dag när man kommer hem från jobbet och villfixalitehelgstämning utan att slitaihjälsig – då är det ett kanonrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.