Fläskfile

Fläskfilé är ett omtyckt kött som går att tillaga på många olika sätt. Den möra köttbiten passar lika bra att bjuda på till vardags såväl som till lite mer festliga sammanhang.

fläskfilépanna fläskfilegrytan fläskfilerulle ytterfläskfile gratinerad fläskfilé baconinlindad fläskfilé fläskfilé africana fläskfilé provencale salamifylld fläskfile ostgratinerad fläskfile

Fläskfilé till vardags och fest


Grilla, stek eller laga i ugn - fläskfilé kan tillredas på en mängd olika varierade sätt. Fläskfilé brukar vara ett klassiskt inslag på många nyårsmenyer, men den uppskattade köttbiten fungerar precis lika bra på någon av sommarens alla grillfester eller till en lyxig vardagsmiddag. Fläskfilégryta, fläskfilépasta och fläskfilégratäng hör till bara några av de många favoriterna som vi gärna väljer mellan.

Precis som när det gäller kyckling är det a och o att tillaga fläsk så att det blir ordentligt genomstekt. Lättast att se till att köttet får rätt innertemperatur är genom att sticka in en digital termometer i den tjockaste delen. Fläskfilé är genomstekt när den har en temperatur på 70 grader.

Toppkommentarer i fläskfile

Fläskfilé i ugn med krämig sås
132

“Gör den idag. Gör allt dubbel sats, och istället för köttbuljongtärning så använder jag flytade köttbuljong på flaska. Får godare smak tycker jag. Familjen älskar denna rätt. Och det gör jag med. Har potatis istället för ris, e jätte gott. ♥️♥️♥️♥️♥️”

Visa alla 2 kommentarer
Fläskfile flamenco eller exotisk fläskfile gryta.
70

“Hej! Skulle man kunna få receptet här? Går ej att gå in recept sidorna längre på flera recept! Mvh”

Visa alla 2 kommentarer
Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney
553

“Fantastiskt gott varje gång vi har denna rätt”

Visa alla 2 kommentarer
Fläskfile i chutneysås
77

“Grymt gott, den här rätten kommer jag göra fler gånger.”

Se recept
Fläskfilé baconbus
59

“Grymt gott ? Tog massa dijonsenap ??”

Se recept
Gratinerad fläskfilé
104

“Mm ser gott ut måste prova någon dag”

Se recept