Fläskfilégryta med champinjoner
Joakim
Joakim

Fläskfilégryta med champinjoner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • 1000 g fläskfilé
  • 4 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2 gul lök
  • 500 g champinjoner
  • 4 tsk tomatpuré
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 4 msk soja
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 tsk majsstärkelse

Beskrivning

    Skär fläskfilén i strimlor och bryn i hälften av smöret och salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.

    Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning.

    Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.

    Till servering: Servera grytan med ris eller kokt potatis och en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.