Fläskfilégratäng
catrineyngbro
catrineyngbro

Fläskfilégratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER 4 portioner
  • Fläskfilégratäng
  • 11 Ingredienser
  • 500 g Fläskfilé
  • 6 msk Smör
  • 2 pkt Bacon
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 st Röd paprika
  • 150 g Färskost med vitlökssmak
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 70 g Riven ost
  • Salt och Peppar

Beskrivning

    SÅHÄR GÖR DU

    Fläskfilégratäng
    6 Steg

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skär fläskfilén i skivor och stek den i 3 matskedar smör tills den fått en gyllenbrun färg.
    Klipp baconet i bitar och stek den tillsammans med strimlad lök och pressad vitlök.
    Varva fläskfilé och baconfräset i en ugnsform.
    Blanda färskost, creme fraîche, strimlad paprika, paprikapulver, salt och peppar i en bunke. Bred blandningen över fläskfilén och strö över den rivna osten.
    Ställ in i ugnen i c:a 20 minuter tills gratängen fått en fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.