Koka riset. Skär köttet i bitar och stek i smör. Tillsätt såsen och låt koka 4-5 minuter. Strimla paprikan och tillsätt i slutet av koktiden. Servera med ris och yoghurt och garnera med koriander.
(Jag hade i grädde och lite röd currypaste för att få mer sås).
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
OCH av Chicken Tikka Masala (som jag idag ätit till middag för tredje dagen i rad. Har man nu inte en Crockpot, så kan man givetvis laga sin Chicken Tikka Masala i en alldeles vanlig gryta, men då får man nog minska tillagningstiden till ca en timme
Chicken tikka masalaAntal portioner. Ett recept som jag hittade i hemkunskapspärmen. Blev väldigt najs. Jag använde kycklinginnerfilé och butter garam masala-kryddan jag fått av min fina vän Anette, straight from India
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Tillsätt därefter Uncle Ben´s Tikka Masala sås, vatten, grönsaksbuljong, paprika och yoghurt, låt allt stå och puttra ca 5-8 minuter. 1 burk Uncle Ben´s Tikka Masala sås (medium
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias Tikka Masala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints
180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikka masala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
Blanda kryddorna till currypastan i en blender/med stavmixer. Tillsätt vatten så en pasta bildas. Värm olja och smör i en stor kastrull på spisen och tillsätt sedan lök och en nypa salt
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.