Fläskfilé med bacon & purjolök Posted on 18/10/2019 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Fläskfilé med bacon & purjolök Posted on 18/10/2019 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Viktväktarna Flex
  • 900 g fläskfilé (14 SP)
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 1 purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon, avrunnet (18 SP)
  • 2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
  • 1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 1½ st köttbuljongtärning
  • paprikapulver
  • 1 dl riven ost 17% (3 SP)
  • Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för matfettet som används vid stekningen.

Beskrivning

    Ansa och stek filén, låt den svalna.
    Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken.
    Skär bacon i strimlor och knaper stek den.
    Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver.
    Lägg purjon i en smord ugnsfast form, lägg filéerna över och strö över bacon.
    Häll över såsen och strö över riven ost.
    Gratinera i ugn i 225° i ca 25 minuter.
    Servera med ris och en blandad sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.