Skala räkorna.
Hetta upp en kastrull tillsammans med olivoljan och smöret.
Lägg i skalen och fräs under omrörning.
Skölj och skär ner grönsakerna i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerblad, färska kryddor och paprikapulvret.
Efter några minuter, häll i Armagnac och vitt vin (se upp för eventuell låga).
Fyll upp med vatten tills det täcker skalen väl.
Koka upp och skumma eventuellt av skummet.
Låt sjuda i ca10-15 minuter.
Sila av skalen och koka ner tills 1/3 återstår.
Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.
Smaka eventuellt av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt Armagnac.
Innan servering lägg ner räkstjärtarna och låt dem bli varma.
Servera i varma tallrikar.
Igår gjorde Magnus PerMobergs citronfromage. Lägg 4 gelantinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa upp 4 äggulor tillsammans med drygt 1 dl strösocker till en luftig smet
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Fick ett nytt tips om att prova PerMobergs variant istället. Halstrad råbiff med persiljesmör. I denna råbiffen passade det perfekt med kapris, det gav en alldeles lagom salt sting när man tuggade
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Fisksoppa med saffran. Fisksoppa med saffran. Det här receptet är en enkel sats, och räcker till 4-6 personer. Det här receptet är en enkel sats, och räcker till 4-6 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.