Fisksoppa per moberg
sara-141
sara-141

Fisksoppa per moberg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, liten
  • 0,5 fänkål
  • 0,35 purjolök
  • 2 klyfta vitlök
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist persilja
  • 0,5 dl Armagnac
  • 1 dl vitt vin
  • vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • vitpeppar, nymalen, efter smak
  • 1 lagerblad
  • salt (efter smak)

Beskrivning

    Gör så här

    Skala räkorna.
    Hetta upp en kastrull tillsammans med olivoljan och smöret.
    Lägg i skalen och fräs under omrörning.
    Skölj och skär ner grönsakerna i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerblad, färska kryddor och paprikapulvret.
    Efter några minuter, häll i Armagnac och vitt vin (se upp för eventuell låga).
    Fyll upp med vatten tills det täcker skalen väl.
    Koka upp och skumma eventuellt av skummet.
    Låt sjuda i ca10-15 minuter.
    Sila av skalen och koka ner tills 1/3 återstår.
    Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.
    Smaka eventuellt av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt Armagnac.
    Innan servering lägg ner räkstjärtarna och låt dem bli varma.
    Servera i varma tallrikar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.