Fisksoppa med saffran
Helena Toftling
Helena Toftling

Fisksoppa med saffran

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 500 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 0,5 g saffran

Beskrivning

    1. hacka purjolöken och den gula löken och fräs i en gryta.

    2. Tillsätt vitlök, tomatpuré, salt, timjan, basilika, vin och buljongtärning och låt koka i 2-3 minuter.

    3. Tillsätt grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Låt det sjuda i 5 minuter.

    4. Skär fisken i lite större bitar och lägg ner i soppan och låt sjuda ytterligare 7 minuter, eller tills fisken är klar.

    5.Servera med bröd och en klick aioli.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.