Fisksoppa

En smakrik fisksoppa utgör en riktig pangmåltid. Blanda gärna olika sorters fisk i soppan, till exempel lax, sej, kolja och torsk.

saffransdoftande fisksoppa krämig fisksoppa mustig fisksoppa kryddig fisksoppa lyxig fisksoppa gräddig fisksoppa lätt fisksoppa fiskarhustruns fisksoppa brasiliansk fisksoppa het fisksoppa
Milda.se
Bilden kommer från receptet Fisksoppa med smak av kokosmjölk och curry av Milda.se

Fisksoppa för varje tillfälle


Fisksoppa med saffran och en skvätt vitt vin är en riktig klassiker. Genom att tillsätta grädde får du en krämig och god soppa. Servera gärna fisksoppa tillsammans med ett gott hembakt bröd.

Ett exempel på en känd fisksoppa är den sydfranska bouillabaisse. Denna klassiska rätt brukar innehålla fisk, skaldjur, vitt vin, gul lök, tomat, fänkål, olivolja, apelsin, saffran och örtkryddor. Namnet kommer från franskans bouillir, som betyder koka, och abaisser, som betyder sänka ner. Namnet syftar på att soppan först ska koka upp kraftigt för att därefter sjuda lugnare. En bouillabaisse serveras ofta tillsammans med en klick aioli.

En annan klassisk fisksoppa är cacciucco, som härstammar från den italienska kusten. Enligt traditionen ska soppan innehålla fem olika sorters fisk, en för varje c i namnet. Den grekiska Kakavia är en annan traditionell fisksoppa, som görs på de minsta fiskarna som fiskare fångar. Både cacciucco och kakavia har liknande ingredienser som bouillabaisse.

Toppkommentarer i fisksoppa

Vit hemlagad fisksoppa
25

“Hur god som helst. Gott med chilin som ger lite sting! En framtida favorit!”

Visa alla 2 kommentarer
Paleo fisksoppa
71
hallonyoggi
hallonyoggi kommenterade på Paleo fisksoppa

“Mycket god soppa! Jag har gjort denna flera gånger. Detta är en favorit hemma hos oss!”

Se recept
Fisksoppa på Peters vis
11

“Grymt god 👌”

Se recept
Smakrik fisksoppa toppad med räkor och aioli
64

“Väldigt uppskattat av alla som åt”

Se recept
Fisksoppa
274
linneaahlberg
linneaahlberg kommenterade på Fisksoppa

“En mycket smakrik och omtyckt soppa!”

Se recept
Bästa receptet på krämig fisksoppa med saffran och aioli
188

“Gjorde denna som nyårsvarmrätt- jättegott! Bytte ut lite vatten mot mera grädde och lite mera saffran☺ Enkelt och tydligt recept att följa!”

Se recept