1-1,5 dl
vitt vin (valfritt, ger en lite vuxnare smak)
4-5 portioner
ris (till servering)
Beskrivning
1. Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Skala, rensa och strimla löken, samt dela champinjonerna i små bitar.
2. Tillsätt löken och champinjonerna i kastrullen och stek de mjuka.
3. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, mjölken, grädden, örtsaltet, svartpepparn, saltet, den torkade basilikan och eventuellt det vita vinet till kastrullen. Rör om och låt koka upp.
4. Häll i maizena, tills såsen nått önskad konsistens (Tips! Gör såsen lite tjockare än du vill ha den, eftersom fisken släpper en del vätska när man kokar den).
5. Rensa och dela fisken i lagom stora kuber och krydda med salt och peppar. Lägg i fisken i såsen och låt koka ca 3-4 min. Klart! Servera med kokt ris och lite spenatblad!
Vill du ha fler recept och inspiration? Kolla in min matblogg via länken: http://nouw.com/elinas_matblogg
Den här mustiga fiskgrytanmedsmakav saffran ochtomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Smakaavmed kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om
Blanda ner det tillsammans med citronsaften i såsen ochsmakaavmed salt. Jag gör en krämig tomatsås som sedan smaksättsmed färsk basilikaoch nypressad citronsaft
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät sås. I receptet skulle man använda hela soltorkade tomater men jag hade en burk med kräm på soltorkade tomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta medsmakavbasilikaoch soltorkade tomater. Smakaavmed mer salt och peppar och lägg till sist i basilikan
Jag är egentligen inget större fan av paj, men den här är riktigt god och ett gammalt Viktvöktar recept som jag sparat för att jag gillade det så mycket
Koka tills risonin är klar ochtomaterna mjuka, smakaavmed salt och peppar, häll av vattnet. Koka upp vatten med buljong, tillsätt basilika, risoni ochtomaterna
Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlunda med hjälp av en smaksatt creème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.