Fiskgratäng på kolja
kjaellgren
kjaellgren

Fiskgratäng på kolja

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram kolja eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • Ett par smörklickar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • Spadet från den kokta fisken
  • 1 msk skaldjursfond
  • Salt, vitpeppar och lite paprikapulver
  • Ev vin om såsen är för tjock
  • Garnering
  • 1/4 kg räkor
  • 200 gram champinjoner

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Lägg fisen i en ugnsfast form.
    Krydda med salt och peppar.
    Slå över vinet och lägg ett par smörklickar på toppen. Täck med bakplåtspapper och baka av i 15 minuter.
    Under tiden fisken står i ugnen:
    Dela champinjonerna i kvartar och stek dem i stekpanna. Ställ undan.
    Gör såsen.
    Smält smöret och rör ner vetemjölet.
    Låt det puttra några minuter.
    Tillsätt matlagningsgrädden salt, peppar, skaldjursfond och lite paprikapulver.
    När fisken är klar slås spadet från fisken ner i såsen.
    Smaka av, tillsätt vin och mer kryddor om det behövs.
    Lägg de skalade räkorna och champinjonerna på fisken.
    Slå över såsen och gratinera i ca 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.