Fiskgratäng med kräftor, fetaost och ajvar
catrineyngbro
catrineyngbro

Fiskgratäng med kräftor, fetaost och ajvar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • – 500 g torskfilé i portionsbitar, eller annan vit fisk
  • – 150 g fetaost
  • – 170 g kräftstjärtar i lag
  • – 2½ dl grädde
  • – ¾ dl ajvar (färdig paprikaröra)
  • – 1 tsk salt
  • – 2 krm vitpeppar
  • – 1 dl finhackad dill

Beskrivning

    Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål. Låt kräftorna rinna av. Lägg ost och kräftor på fisken.
    2. Blanda grädde, ajvar, salt, peppar och dill. Häll det över fisken.
    3. Sätt in formen i ugnen på 225° i 20 minuter.
    4. Servera gratängen med kokt potatis och grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.