– 500 g torskfilé i portionsbitar, eller annan vit fisk
– 150 g fetaost
– 170 g kräftstjärtar i lag
– 2½ dl grädde
– ¾ dl ajvar (färdig paprikaröra)
– 1 tsk salt
– 2 krm vitpeppar
– 1 dl finhackad dill
Beskrivning
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål. Låt kräftorna rinna av. Lägg ost och kräftor på fisken.
2. Blanda grädde, ajvar, salt, peppar och dill. Häll det över fisken.
3. Sätt in formen i ugnen på 225° i 20 minuter.
4. Servera gratängen med kokt potatis och grönsallad.
Blanda med parmesan och hackad persilja. Servera med kokta grönsaker samt ris eller potatis. Har du ett fryst fiskblock, låt det tina först och krama ur det mesta av vattnet
Precis så är det med dagens fiskgratäng där ingredienserna är sex till antalet, fisk, purjolök, ajvar relish, inlagd paprika på burk, grädde och crème fraiche
Toppa med örter. Har visat liknande recept tidigare men den här var det persilja i, och den blev mums. Grillsås medfetaostochajvar2,5 dl creme fracihe100 g smulad fetaost3 msk ajvar0,5 citron saft och skalsalt och pepparbladpersilja, hackadBlanda allt och smaka av med salt och peppar. 100 g smulad fetaost. 3 msk ajvar. 0,5 citron saft och skal
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvarochfetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvaroch riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska
Servera fiskgratängenmed grönsaksröran och det smälta smöret. Denna variant på fiskgratäng utan gräddig sås blev faktiskt riktigt bra redan vid första försöket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.