Fiskgratäng i paprikasås
catrineyngbro
catrineyngbro

Fiskgratäng i paprikasås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 gr torskfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk ajvar relish, valfri styrka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad dill
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • citronpeppar

Beskrivning

    Gör så här:
    Låt torsken tina så mycket du hinner, så den värsta vätskan försvinner. Lägg filéerna i en ugnsfast form och salta.

    Blanda matlagningsgrädde, ajvar relish, vitlök och dill, salta och peppra och häll blandningen över fisken. Strö över osten och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.

    Servera med kokt potatis och grönsaker.



    För er Viktväktare:

    Mitt WW: Grön 5, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.

    SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.

    SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.



    Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.