Finska örfilar
Stickan o snickar'n
Stickan o snickar'n

Finska örfilar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 sats bulldeg
  • 100 g mjukt margarin
  • 1 dl socker
  • kanel
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

Beskrivning

    1.Gör en bulldeg och låt den jäsa.

    2.Ta hälften av degen och kavla ut till en platta, ca 30 × 60 cm.

    3.Bred hälften av margarinet på degplattan och strö över hälften av sockret. Strö över kanel enl. smak.

    4.Rulla ihop plattan och ställ den med skarven nedåt.

    5.Skär degrullen snett i bitar som är ca 3 cm på breda sidan och 1,5 cm på smala sidan.

    6.Ställ bitarna med smala sidan uppåt. Tryck nu med tummarna den smala kanten ner så att snittytorna vänder sig uppåt (se bild).

    7.Baka resten av degen på samma sätt.

    8.Låt örfilarna jäsa.

    9.Pensla bullarna med ägg, strö över med pärlsocker.

    10.Grädda i 225° i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.