2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och sist vetemjöl blandat med bakpulver. Tryck ut degen på botten och kanterna av en smord och bröad springform, 24 cm.
3. Fyll hela ytan med äppel- eller päronklyftor. Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn massa och häll smeten ovanpå frukten.
4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Blanda den lätt avsvalnade gröten med morötter, ägg, salt och kryddor. Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Grädda i 200 grader i ca 1 timme, täck med aluminiumfolie om ytan mörknar i förtid
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Den ena fläskläggen åt vi igår med rotmos och Finsk Kålrotslåda. Koka kålrötterna i lättsaltat vatten, jag kokade mina kålrötterna tillsammans med dom rimmade fläskläggarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.