Finsk kvarktårta med äpple
combatwombat1964
combatwombat1964

Finsk kvarktårta med äpple

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 3 äpplen eller
  • 4 konserverade päron
  •  
  • Fyllning på ytan
  • 1 burk kvarg
  • 1 burk smetana
  • 2 ägg
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och sist vetemjöl blandat med bakpulver. Tryck ut degen på botten och kanterna av en smord och bröad springform, 24 cm.

    3. Fyll hela ytan med äppel- eller päronklyftor. Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn massa och häll smeten ovanpå frukten.

    4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.

    5. Baka gärna kakan dagen innan den ska serveras.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.