timjan, persilja eller fiskkryddan Neptuns dröm, Herbaria
1 lime,
skivad
salt, peppar
1 dl
vitt vin (valfritt)
2 –3
msk olivolja
75 g
smör
Beskrivning
1. Klä en långpanna med ugnsfolie, se till att det är god vikmån vid kanterna. Skär fisken i portionsbitar och lägg i långpannan. Skiva, hacka grönsakerna och lägg dem runt om. Krydda.
2. Ringla över vin samt olja och avsluta med att klicka i smör. Lägg ett lock av folie och stäng skarvarna ordentligt. Grädda i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
3. Servera med aioli, pestomajonnäs eller annan fet röra.
TIPS! Räkor med eller utan skal kan man lägga till. De ska inte vara med från början (om de inte är råa) utan får läggas till mot slutet. Men det kan vara svårt att öppna och återförsluta foliepaketet utan läckage. Ett alternativ är att tillsätta skalade räkor vid serveringen.
Extra! Använd fryst tinad eller färsk fisk – torsk, sej, kummel eller kolja. Det går också bra med spättafiléer som du rullar ihop.
Örtkryddad fisk med färskost ifolie. Lägg en klick färskost på fisken, toppa med grönsaker och örter. Här är ett recept vi testade i somras, har tänkt lägga ut det sen dess men har inteblivit förrän nu
Lägg ut fyra ark folie och ringlalite olja på varje ark. Hela familjen samlad (plus en hund) och lugnet infannsigtidigt, vilketvi alla njöt av - även hunden, tror jag
Gör så här Koka potatisen Sätt ugnen på 225° Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form Finhackavitlök och örter Mosa osten lätt med oljan Häll det och vinet över fisken Strö över vitlök och örter Stek imitten av ugnen ca 15 min Servera med potatisen ca 15 min Se
För Er som integillarfisk. Häll vinet över och täck hela formen med folie. släng Er i väggen eller nåt för den här rätten kan man varken misslyckas med eller inte tycka om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.