Filmjölksbröd
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Filmjölksbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dadlar
  • 6 dl filmjölk
  • 1 msk mörk sirap
  • 6 dl grahamsmjöl
  • ½ dl rågkross
  • ½ dl krossat linfrö
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl hackad mandel
  • ½ dl hackade valnötter
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl.
    3. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ungen, klart efter ca 70-80 minuter.
    5. Låt brödet vila i formen någon minut innan du vänder upp det på ett galler och låter det svalna under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.