1 msk
torkad basilika eller 1 dl hackade färska blad
1 tsk
salt
2 krm
peppar
3 uppvispade
ägg
200 g
riven ost eller färskost
Ostsås
5 dl
mjölk
1
grönsaksbuljongtärning
2 msk
vetemjöl
1 dl
grädde
100 g
riven ost
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Strö över
1 dl
riven ost, typ parmesan
10 blad
färsk basilika
Beskrivning
1. Koka pastan.
2. Stek lök och bacon i olja. Tillsätt färsen, stek och mosa den smulig. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar. Sjud 5 min.
3. Lägg papper i botten av en pajform med löstagbar kant. Smörj ringen med fett, även om den är i teflon.
4. Blanda ägg, pasta och ost. Häll det i pajformen. Ställ pastan upp. Det är lite pyssligt, håll emot med handen och tryck så att rören står mot varandra. Äggen gör att de håller ihop.
5. Häll över färssåsen, tryck ner den i pastahålen med fingrarna. Strö över riven ost, baka i ugn, 225° ca 25 min.
6. Ostsås: Häll mjölk, smulad buljongtärning och mjöl i en kastrull. Vispa samman, koka upp under omrörning. Sjud några min. Rör ner grädde och ost. Låt bli varmt, smaka av med salt och peppar. Ta pastaformen ur ugnen, låt svalna 10 min i formen innan ringen tas bort.
7. Servera pastapajen med basilika, ostsåsen och sallad.
Margarin att steka i och till formen. ½ kg köttfärs. 1-2 pkt bacon. ½ kg köttfärs 1-2 pkt bacon 25 cm purjolök 2 st gula lökar Salt Peppar Margarin att steka i och till formen 10 st potatisar 3 dl grädde 200 g riven ost
Smörj en ugnsfast form med smör och lägg på hälften av köttfärsenoch bred ut. Gratänger är ju väldigt tacksamt, de är ofta lätta att förbereda och så klarar de sig själva i ugnen en stund medan man kan fixa med lite disk och förbereda tillbehör
Ikväll blir det onsdagpasta, på något riktigt gott som finns i havet. Fläskfilégratäng med massa härlig svamp, purjolök ochbacon, och en sås smaksatt med senap, vitlök och kalvfond å grädde som alltsammans puttrade i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.