Fennelchar
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Fennelchar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st röding, hel
  • 0.5 knippe dill, stjälkar
  • 0.5 st gul lök, finhackad
  • 0.5 st fänkål, grovhackad
  • 5 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1.5 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 kg kokt potatis
  • 0.5 fänkål, skivad
  • 0.5 citron, skivad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 fänkål, finhackad
  • 2.5 dl matgrädde
  • 0.25 citron, saft
  • 0.5 knippe dill, hackad
  • 0.5 st fänkål, skivad (gärna med mandolin)
  • 0.25 st citron, saft

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°. Skär bort fiskhuvudet och lägg i en kastrull med dillstjälkar, lök, fänkål, lagerblad, pepparkorn och salt. Häll i vatten så det täcker. Koka upp och låt koka ca 10 min. Sila ner buljongen i ett litermått eller skål.

    2. Koka potatis. Snitta fisken, salta och lägg i några klickar smör. Fyll fisken med fänkål och citronskivor. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, till en innertemperatur på 52°.

    3. Fräs lök och fänkål i smör. Häll i buljongen och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner dill.

    4. Hyvla resterande fänkål tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olivolja och salt. Servera fisken med kokt potatis, sås och fänkålssalladen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.