Fattiga riddare

Spara det torra brödet som du hade tänkt att slänga. Genom att steka brödskivorna i lite ägg och mjölk får du himmelska fattiga riddare!

fattiga riddare grädde fattiga riddare smör fattiga riddare bröd fattiga riddare vetebröd fattiga riddare toast fattiga riddare choklad fattiga riddare bacon fattiga riddare surdegsbröd fattiga riddare kiwi fattiga riddare med kanel

Fattiga riddare är perfekt till brunchen


Fattiga riddare är en klassiker som inte är helt olik pannkakor. Ta tillvara på vitt bröd som är på väg att bli för gammalt, doppa det i en smet på ägg, mjölk och mjöl som du steker gyllenbrunt och krispigt. Strö därefter över socker och kanel, och vips så har du en mumsig helgfrukost eller ett gott mellanmål! Servera gärna med färska bär, skuren frukt och kanske en klick ricotta. Denna omtyckta rätt går lätt hem hos både stora och små.

Oftast görs fattiga riddare på vetebröd. Det är en rätt som går snabbt och lätt att tillaga. Fattiga riddare finns i lite olika utformningar runtom i världen. På engelska heter fattiga riddare ”french toast”, men i England kallas rätten ibland även för ”poor knights”.

Vill du ta helgfrukosten ett steg vidare kan du även laga en lyxigare variant av rätten - rika riddare. Det finns olika recept men gemensamt för alla är de brukar innehålla grädde istället för mjölk.

Toppkommentarer i fattiga riddare

Riktigt fattiga riddare
11

“Inga recept på fattiga riddare, och inhen riktighet alls. ?”

Se recept
Enkla fattiga riddare
18

“Man skulle servera både rika och fattiga riddare samtidigt så man kan jämföra dem!”

Visa alla 2 kommentarer

Toppanvändare i fattiga riddare

Visa alla toppanvändare