Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost
Joakim
Joakim

Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • Rödbetshummus
  • 800 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 4 msk tahini
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • svartpeppar
  • 600 g färdig falafel
  • 8 stora tortillabröd
  • Till servering
  • 300 g fetaost
  • strimlad isbergssallad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.

    Rödbetshummus: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar (för 8 port) på en plåt.

    Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.

    Häll av och skölj bönorna. Mixa bönorna med rödbetor, tahini, citronjuice, vatten, 2 tsk salt (för 8 port) och chilipulver till en slät hummus.

    Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen. Värm tortillabröden.

    Till servering: Fyll bröden med hummus, falafel, smulad fetaost och isbergssallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.